Triggerpunkter

Et triggerpunkt (eller bedre kendt som myoser) er en lokal sammentrækning af musklen. Ofte kommet ved monotomt arbejde, som skaber et hypersensitivt område i musklen. En sådan sammentrækning kan ofte give smerter hvor musklen hæfter til skelettet.

Triggerpunkter kan være årsag til hovedpine, smerter i halsen/nakken og i kæben, lændesmerter, symptomer ved kapaltunnelsyndron og til mange former for ledsmerter, som fejlagtig kan ligne muskelgigt fibromyalgi, arthritis, tendinitis, brusitis eller ledbåndsskader (sene betændelse).

Triggerpunkter kan forårsage ørepine, svimmelhed, kvalme, halsbrand, falske hjertesmerter, tennisalbue, musearm, ondt i kønsorganerne, kolik, bihulebetændelse,

Der skelnes mellem aktive, og passive triggerpunkter. Aktive giver ofte strålesmerter når de behandles og giver den samme smerte som klienten selv genkender i dagligdagen. Disse punkter kan ligge langt fra hvor smerten føles.

Jeg arbejder ud fra: at kroppen er sammensat af muskelkæder. Dvs. at kæderne går fra fodsålen bag på kroppen og ender i panden, øverst på foden forsiden af kroppen og ender i nakken. Ydersiden af foden langs siden af kroppen og ender i nakken. Samt krydslinierne der kan involvere de andre, samt linjerne der går på arme skuldre øvre ryg og bryst.

Behandling

Før behandlingen foretager jeg en test for at kortlægge hvilke muskelkæder der er involveret, jeg bruger akupressur, akupunktur, vakuumterapi, eller laser, afhængig af diagnosen, afsluttes med massage af de berørte områder.