Mange oplever få piskesmæld som følge af trafikuheld, men piskesmæld kan også opstå langsomt gennem livet. Dog kan piskesmældsskader, også opstå ved fald på ski og andre typer fald. Vi får alle slag igennem livet, men det er de færreste af os der husker disse.

Når der opstår en piskesmæld, er det oftest først efter den pågældende skades pådragning, at selve skaden bliver synlig. Du lider måske af konsekvent kvalme, hovedpine, nakke skulder smerter, koncentrationsbesvær, fokuseringsproblemer, dette kan være symptomer på piskesmæld.

Den mest kendte skade til piskesmæld er trafikuheld, hvor man bliver påkørt bagfra, og man får hurtige ryk forfra og bagfra. Heraf vil der opstå fibersprængninger i nakken, som giver smerte til nakke, skuldre, hoved, ryg mm. Alt sammen skader i bløddelene. Bløddelene er vores muskler, sener, ledbånd, ledkapsler og discus mellem halshvirvlerne.

Nogle læger kan have svært ved at diagnosticere piskesmæld, da der ikke viser sig synlige skader på røntgen billeder, i form af knoglebrud eller overrivning af ledbånd. Men du vil mærke det som smerter og stivhed i din nakke, og døjer evt. med hovedpine og svimmelhed. Har du føleforstyrrelse og besvær med at styre dine arme, kan der være tale om en nerveafklemning.

Inden opstart af piskesmældsbehandling mod dit piskesmæld foretages en kort undersøgelse for at finde frem til din skade.

Det er vigtigt at begynde i behandling så hurtigt som muligt, ved piskesmæld. Samt af stor betydning at bevæge nakken, så normalt som muligt. Dette for at bevare smidigheden i bløddelene og forebygge varig stivhed.

Vi har altid vores kunders helbred i fokus, så dit velbefindende og den rette behandling er vigtig for os. Du er altid velkommen til at kontakte os, så vi sammen kan finde den rette behandling for dig.

Følg os på Facebook, og se vores nyheder og andre interessante ting.

Eller kontakt os gerne, hvis du har nogle spørgsmål. Hvis du ønsker booke en tid, klikker du blot her.