Kinesiotaping er en teknik baseret på kroppens egne naturlige helbredende proces. Metoden stammer fra videnskaben om Kinesiologi, deraf navnet “Kinesio”. Kinesiotape giver støtte og stabilitet til dine led og muskler uden at påvirke cirkulation og bevægelighed. I modsætning til traditionel sport tape som blokerer strømmen af kropsvæsker som en uønsket bivirkning.

Kinesiotapingsmetoden anvendes på muskler og led for at mindske smerter og inflammation, for at aflaste trætte muskler og støtte muskler i bevægelse døgnet rundt, idet tapen giver mulighed for fuld bevægelse. Kinesiotapen stabilisere og støtter, men uden at nedsætte bevægeligheden af ledet.

Muskler styrer ikke bare bevægelser af kroppen, men styrer også omsætning af venøse og lymfe strømme, kropstemperatur, osv. Så når muskler ikke fungerer ordentligt fremkalder de forskellige former for symptomer.

Her kan kinesiotape så bruges til alt fra hovedpine til fodproblemer. Ex: Karpaltunnelsyndrom, lændesmerter – diskusprolaps, knæ, skulder, forstrækning, lysken skade, piskesmæld, tennisalbue, før og efter overation (kirurgiske ødem), ankel forstuvninger, atletisk forebyggende skade metode og som en støtte metode.

Selve tapen, består af forskellige elastiske fibre, bomuld og lim, hvilket gør det muligt at få tapen til at sidde fast på huden. Det sidder på døgnet rundt, også under søvn, træning, arbejde og bad.

Er du i tvivl om, en kinesiotape er noget for dig, eller hvilken behandling der er mest optimal for dig, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi har flere års erfaringer indenfor området.

Vi har altid vores kunders helbred i fokus, så dit velbefindende og den rette behandling er vigtig for os. Du er altid velkommen til at kontakte os, så vi sammen kan finde den rette behandling for dig.

Følg os på Facebook, og se vores nyheder og andre interessante ting eller kontakt os gerne, hvis du har nogle spørgsmål.

Hvis du ønsker booke en tid, klikker du blot her.

Historie

Den Kinesio Taping® teknik og Kinesio Tex tape blev udviklet af Dr. Kenzo Kase i Japan for mere end 25 år siden. I 1970’erne Dr. Kase begyndte at søge efter en sports tapnings metode, der kan hjælpe med helingen af traumatiserede væv og muskler. Han fandt, at standard tapnings teknikker, såsom atletisk tape og bånd, forudsat muskler og fælles støtte, men de reducerede bevægelsesområde, støttede ikke muskelfacien og i nogle tilfælde udsætter selve helingsprocessen af det traumatiserede væv. En ny behandling tilgang var nødvendig.

I 1973 Dr. Kase mål var at skabe en terapeutisk tape og tapnings metode, der kunne støtte led og muskler, uden at begrænse vifte af bevægelse. Han håbede også at formulere en tapnings teknik, der kan have fordele for lymfesystemet. Efter to års forskning i muskel tape, tape elasticitet, klæbeevne og åndbarhed Dr. Kase udviklede Kinesio Tex® tape og Kinesio Taping metoden.

Kinesio Tapning så vi for første gang ved OL i Seoul 1988. Siden da har Kinesiotape blevet en populær form for muskel tapning og bruges af mange behandlere i hele verden. For at sikre den fortsatte udvikling af Kinesio Taping teknik, grundlagde Dr. Kase International Kinesio Taping Association International. Den opfylder to funktioner, den første er at arbejde med organer og foretage klinisk forskning. Den anden funktion er at samle den nyeste forskning og tilbyder den højeste kvalitet af uddannelse til Behandlerne verden over.